ЗА 6 ПОРЦИИ
1 малка зелка (около 300г)
1 малка червена зелка (около 300г)
3 моркова, 1 глава лилав лук
ЗАЛИВКА
3 с.л. майонеза
3 с.л ябълков сок
3 с.л плодов оцет
1 с. л дижонска горчица
1 к.л. целина на прах
1/2 к.л. настъргана лимонова кора
сол и млян черен пипер
И ОЩЕ
магданоз за украса
1. Измиваме двете зелки, разрязваме ги на половина, отделяме външните листа и кочаните. Нарязваме на тънки ивици и размесваме добре в голяма купа.
2. Обелваме, измиваме и настъргваме морковите при зелето. Изчистваме и нарязваме лука и също го добавяме към зелето.
3. Заливаме зеленчуците и объркваме всичко добре. Прехвърляме в купа за салата и преди сервиране украсяваме с магданоз.
Хранителна стойност/за порция/: 50 kcal/220 kJ 2г белтъчини 2г мазнини 9г въглехидрати
1 малка зелка (около 300г)
1 малка червена зелка (около 300г)
3 моркова, 1 глава лилав лук
ЗАЛИВКА
3 с.л. майонеза
3 с.л ябълков сок
3 с.л плодов оцет
1 с. л дижонска горчица
1 к.л. целина на прах
1/2 к.л. настъргана лимонова кора
сол и млян черен пипер
И ОЩЕ
магданоз за украса
1. Измиваме двете зелки, разрязваме ги на половина, отделяме външните листа и кочаните. Нарязваме на тънки ивици и размесваме добре в голяма купа.
2. Обелваме, измиваме и настъргваме морковите при зелето. Изчистваме и нарязваме лука и също го добавяме към зелето.
3. Заливаме зеленчуците и объркваме всичко добре. Прехвърляме в купа за салата и преди сервиране украсяваме с магданоз.
Хранителна стойност/за порция/: 50 kcal/220 kJ 2г белтъчини 2г мазнини 9г въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар