четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Салата с пилешко


ЗА 4 ПОРЦИИ

СОС
200г майонеза
100мл заквасена сметана
2 с.л. ябълков сок
сол и млян черен пипер
настъргано индийско орехче

и ОЩЕ
300г варено пилешко месо
3 стръка стъбла целина
1 червена ябълка
2 стръка зелен лук
1 малка червена главеста салата
няколко листа марули
80г нарязани препечени орехови ядки
4 репички

1. За соса смесваме майонезата, сметаната, ябълковия сос, малко сол, мления черен пипер и индийското орехче.
2. Сваляме кожата от пилешкото и го нарязваме на жулиени. Измиваме целината, изчистваме я и я нарязваме на малки парченца. Измиваме ябълката с гореща вода, разрязваме я на четири, изчистваме я и я нарязваме на тънко без да я белим.
3. Измиваме зеления лук, изчистваме го и го нарязваме на кръгчета. В голяма купа слагаме всички съставки. Заливаме със соса и объркваме добре.
4. Измиваме листата марули, подсушаваме ги и слагаме в 4 чинии по едно или застиламе с тях една голяма чиния-поднос. Измиваме репичките, с остър нож правим нарези по дължина, след корето ги нарязваме. Разпределяме салатата върху марулените листа и наръсваме с препечените орехови ядки. Отстрани слагаме нарязаните репички и поднасяме веднага.

Хранителна стойност за порция: 360kcal/1520 kJ 22 г белтъчини 22 г мазнини 16г въглехидрати

Няма коментари:

Публикуване на коментар