петък, 12 април 2013 г.

Топли пилешки гърди върху подложка от салата

ЗА 4 ПОРЦИИ
1 малка червена къдрава салата
100г салатно цвекло (манголд)
1/3 чаша керасон
250г пилешко филе
сол и млян черен пипер, 2с.л. олио
ЗАЛИВКА ЗА САЛАТАТА
2 с.л. оцет, 1 к.л. мед
2 с.л. прясна сметана
1 к.л. зърнеста горчица, 4 с.л. олио

1. Измиваме и оцеждаме салатата и манголда. Накъсваме листата на салатата на парчета колкото за хапка, нарязваме салатното цвекло на тънки ивици. Нарязваме кресона с ножица.

2. Измиваме и подсушаваме пилешкото филе, добавяме сол и млян черен пипер. Изпържваме го от всички страни до хрупкаво кафяво. Оставяме го да изстине върху кухненска хартия.

3.Разбъркваме оцета, меда, сметаната и горчицата за заливката. добавяме сол и черен пипер. Останалото олио доливаме накрая, за да се разтопи солта.

4. Смесваме подготвените съставки на салатата, разделяме ги в 4 чинии и посипваме със заливката. Нарязваме хладкото филе и го подреждаме върху салатата. Поднасяме веднага с черен хляб.

ВАРИАНТ
За да придобие салатата истински италиански вкус, можем да заменим кресона с рукола. Смесваме 1 с.л. червено вино и 1 с.л. балсамов оцет с накълцана на ситно глава лук и скилидка счукан чесън. Добавяме сол, черен пипер и 2 с.л. зехтин. Поднасяме, наръсена със запечени чеснови кротони

Хранителна стойност за порция: 240kcal/1010kJ  13г белтъчини  21г мазнини  5г въглехидрати

Няма коментари:

Публикуване на коментар