сряда, 3 април 2013 г.

Доматена салата с моцарела



ЗА 8 ПОРЦИИ
600г моцарела
1 кг зрели домати
1 връзка свеж босилек
1 връзка свежа мащерка
1 връзка свежа салвия
ЗАЛИВКА
5 с.л. балсамов оцет
сол и млян бял пипер
8 с.л. студено пресовам зехтин

1. Отцеждаме моцарелата и я нарязваме на тънки кръгчета. Измиваме доматите, отделяме сърцевината със семките и ги нарязваме.

2. Измиваме босилека, мащерката и салвията и ги подсушаваме. Отделяме малко за украса. Откъсваме листенцата от стъблата и ги слагаме в различни съдчета.

3. Нареждаме кръгчетата от домати и от моцарела в голям съд, като ги препокриваме наполовина.

4. Разбъркваме балсамовия оцет със сол и бял пипер и когато солта се разтопи, добавяме на тънка струйка зехтина.

5. Заливаме внимателно (капка по капка) доматите и моцарелата. Подправките поднасяме отделно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар