сряда, 3 април 2013 г.
Доматена салата с моцарела
ЗА 8 ПОРЦИИ
600г моцарела
1 кг зрели домати
1 връзка свеж босилек
1 връзка свежа мащерка
1 връзка свежа салвия
ЗАЛИВКА
5 с.л. балсамов оцет
сол и млян бял пипер
8 с.л. студено пресовам зехтин
1. Отцеждаме моцарелата и я нарязваме на тънки кръгчета. Измиваме доматите, отделяме сърцевината със семките и ги нарязваме.
2. Измиваме босилека, мащерката и салвията и ги подсушаваме. Отделяме малко за украса. Откъсваме листенцата от стъблата и ги слагаме в различни съдчета.
3. Нареждаме кръгчетата от домати и от моцарела в голям съд, като ги препокриваме наполовина.
4. Разбъркваме балсамовия оцет със сол и бял пипер и когато солта се разтопи, добавяме на тънка струйка зехтина.
5. Заливаме внимателно (капка по капка) доматите и моцарелата. Подправките поднасяме отделно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар