четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Панделки със зеленчуци и шунка



ЗА 4 ПОРЦИИ
250 г тесто с форма на панделки
1 глава лук
1 скилидка чесън
250 г гъби печурки
2 моркова
2 малки тиквички (цукини)
40г масло
1/2 кубче месен бульон
100г настъргано ароматично сирене
сол, млян черен пипер
1 к.л. нарязаан мащерка
150 г варена шунка

1. Варим тестото в голямо количество подсолена вода 10мин., после изцеждаме.

2. Нарязваме обеления лук и чесъна. Изтривяаме гъбите с влажна кърпа, отрязваме пънчетата и ги срязваме на две или на четири части.

3. Почистваме морковите. измиваме тиквичките, отрязваме краищата им, настъргваме ги на едро ренде. Настъркваме и морковите.

4. Задушаваме до прозрачност лука в маслото, добавяме чесъна и гъбите. Пържим 5 минути.

5. Заливаме с 250мл вода, слагаме кубчето бульон, варим 2 мин. Добавяме сиренето и бъркаме, докато се разтопи. Добавяме морковите и тиквичките, ръсим със сол, черен пипер и мащерка. Варим 5 мин.

6. Отреязваме мазната част на шунката, нарязваме я на ивици и я добавяме към зеленчуците. Подгряваме и сервираме със зелена салата.

Хранителна стойност за порция:130kcal/1790kJ 25 г белтъчини 16 г мазнини 46 г въглехидрати

Няма коментари:

Публикуване на коментар