четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Ригатони арабиата


ЗА 4 ПОРЦИИ
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 голям морков
2 с.л. зехтин
малко смляно чили
2 консерви белени домати
400 г ригатони (къси макарони)
сол
1 връзка босилек
1 к.л. сушена машерка
млян черен пипер
И ОЩЕ
настъргано сирене (пармезан или ементал)

1. Изчистваме и нарязваме на кучета лука и чесъна. Изчистваме, измиваме моркова и чушката и ги нарязваме на кубчета, съответно на ивици.
2. Задушаваме зеленчуците, лука и чесъна в зехтина няколко минути, като преди това сме ги наръсили с чилито.
3. Добавяме нарязните домати от консерва. Варим около 20 мин на тих огън, докато сместта започне да се сгъстява.
4. Докато приготвяме соса, сваряваме ригатоните в обилно количество подсолена вода, без да ги преваряваме.
5. Откъсваме листенцата босилек и ги нарязваме на тънки ивички. Накрая ги добавяме към соса, посоляваме и подправяме с черен пипер.
6. Разпределяме добре изцедените ригатони по чиниите, заливаме ги със соса и наръсваме с настъргано сирене.

Хранителна стойност за порция:480 kcal/2050 kJ 17 г белтъчини 9 г мазнини 87 г въглехидрати

Няма коментари:

Публикуване на коментар