неделя, 31 март 2013 г.
Есенна супа от царевица
ЗА 4 ПОРЦИИ
1 глава лук
20 г масло
2 консерви царевица (по 400г)
3/4 пилешки бульон (от 2 кубчета)
100 мл прясна сметана
млян черен пипер
1 щипка настъргано индийско орехче
1/2к.л. сушен розмарин
лимонов сок
1. Обелваме лука, нарязваме го на много ситно и го задушаваме до прозрачно в маслото.
2. Отцеждаме добре царевицата в гевгир, после оставяме настрани 1/3 от нея, а останалата добавяме към лука. Заливаме с бульона, захлупваме и варим на тих огън около 10 минути.
3. Пасираме супата с миксер или пасатор, след което я прецеждаме през цедка. Връщаме я в тенджерата и добавяме сметаната. Добавяме оставените настрани царевични зърна, кипваме, посоляваме и нартъсваме с черен пипер, индийско орехче, розмарин и лимонов сок.
ВАРИАНТИ
Ако искаме супата да е засищаща, заедно с лука запържваме и нарязана на кубчета пушена сланина. Можем да добавим в супата зелени подправки, най-много й приляга свежият кориандър.
Хранителна стойност за порция: 275kcal/1145kJ 7г белтъчини 14г мазнини 34г въглехидрати
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар