неделя, 31 март 2013 г.

Есенна супа от царевица







ЗА 4 ПОРЦИИ

1 глава лук
20 г масло
2 консерви царевица (по 400г)
3/4 пилешки бульон (от 2 кубчета)
100 мл прясна сметана
млян черен пипер
1 щипка настъргано индийско орехче
1/2к.л. сушен розмарин
лимонов сок

1. Обелваме лука, нарязваме го на много ситно и го задушаваме до прозрачно в маслото.

2. Отцеждаме добре царевицата в гевгир, после оставяме настрани 1/3 от нея, а останалата добавяме към лука. Заливаме с бульона, захлупваме и варим на тих огън около 10 минути.

3. Пасираме супата с миксер или пасатор, след което я прецеждаме през цедка. Връщаме я в тенджерата и добавяме сметаната. Добавяме оставените настрани царевични зърна, кипваме, посоляваме и нартъсваме с черен пипер, индийско орехче, розмарин и лимонов сок.

ВАРИАНТИ
Ако искаме супата да е засищаща, заедно с лука запържваме и нарязана на кубчета пушена сланина. Можем да добавим в супата зелени подправки, най-много й  приляга свежият кориандър.

Хранителна стойност за порция: 275kcal/1145kJ  7г белтъчини  14г мазнини  34г въглехидрати

Няма коментари:

Публикуване на коментар