неделя, 31 март 2013 г.
Пъстра зеленчукова салата
ЗА 4 ПОРЦИИ
2 връзки репички
2 домата, 1 малко цукини
2 червени чушки
1 малка глава алабаш
1/4 връзка див чесън
1/2 връзка копър
1/4 чаша кресон
ЗАЛИВКА
3 с.л. прясна сметана, 1 с.л оцет
1 с.л. средно лютива горица
сол и млян ерен пипер, 5 с.л. олио
листа от салата и марули
1. Измиваме зеленчуците. Почистваме репичките и ги нарязваме на тънки филийки, а доматите на резенчета. Отрязваме двата края на цукинито и го нарязваме на тънки лентички. Чушките разрязваме на 4, почистваме ги от семките и жилките, измиваме ги и ги нарязваме на тънки лентички. Обелваме алабаша и го настъргваме на едро.
2. Измиваме дивия 1есън и копъра и ги изсушаваме. Нарязваме дивия чесън, накъсваме върховете на копъра на едро, а стеблото - на ситно. Отрязваме листата на кресона с ножици. Разбъркваме добре подправките и зеленуците в голяма купа.
3. Приготвяме заливката като разбъркваме сметаната, оцета и горчицата. Подправяме със сол и черен пипер. Внимателно добавяме олиото, след което разбиваме сместта с телена бъркалка (или миксер).
4. Добавяме заливката към салатата, хубаво разбъркваме всичко и оставяме да престои 10 минути. В 4 салатени чинии поставяме за подложка листа от салата и върху тях насипваме салатата.
Хранителна стойност за порция: 180kcal/750kJ 4г белтъчини 14г мазнини 9г въглехидрати
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар