ЗА 4 ПОРЦИИ
2 бр. обезкостени и обелени пилешки гърди (около 600 г)
млян черен пипер
1 с.л. соев сос
1с.л. сухо шери (или вермут)
2 стръка зелен лук
50 г гъби печурки
50 г стъклено фиде (от китайски магазин)
750 мл пилешки бульон (от 1 1/2 кубчета)
1. Измиваме, подсушаваме и нарязваме напречно пилешките гърди. Подправяме с черния пипер, соевия сос и шерито, захлупваме и мариноваме за около 15 минути.
2. Изчистваме, измиваме и нарязваме на тънки кръгчета зеления лук. Изчистваме и нарязваме на тънко гъбите.
3. Слагаме стъкленото фиде в тенджера, заливаме с вряла вода и оставяме да престои 5 минути. Отцеждаме в гевгир бабъбналото фиде и го нарязваме на дребно с готварска ножица.
4. Кипваме бульона в тенджера, добавяме месото и гъбите, захлупваме и варим на тих огън около 15 минути.
5. Добавяме към супата стъкленото фиде и зеления лук и варим заедно 5 минути. Разпределяме супата в 4 предеварително затоплени купи.
ВАРИАНТ
Вместо зелен лук, можем да използваме соеви кълнове - пресни или от консерва. Супата става много вкусна и със свинско месо без мазнини.
Подготовка - 20 минути
Варене - 25 минути
Хранителна стойност за порция: 120 kcal/470kJ 15 г белтъчини 1 г мазнини 8 г въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар