понеделник, 7 май 2012 г.

Маслени кремове

МАСЛО С ПУШЕНА РИБА
1 пушена риба
130г масло
1 к.л. хрян
4 к.л. лимонов сок
млян черен пипер
МАСЛО С ПОДПРАВКИ
по 1/2 връзка див чесън, магданоз, копър и маточина
130г масло
2 к.л. лимонов сок
сол, млян черен пипер
МАСЛО ЗА ПАРТИ
1 глава лук
2 с.л . каперси
1/2 връзка маточина, 125г масло
1 с.л. доматено пюре
сол, млян черен пипер
МАСЛО СЪС САРДЕЛА
40г филе от сардела
130г масло
1/2 к.л. червен пипер
1 к.л. лимонов сок

1. За маслото с пушена риба размачкваме рибата с вилица и разбиваме маслото до получаване на гладка маса. Добавяме хрян, лимонов сок и млян черен пипер.
2. За маслото с подправките измиваме, подсушаваме и нарязваме на ситно зелените подправки. Пасираме заедно с маслото с електрически миксер или пасатор. Посоляваме, подправяме с черен пипер и лимонов сок.
3. За маслото за парти обелваме лука и го нарязваме на ситно заедно с каперсите. Измиваме, подсушаваме и нарязваме на ситно и маточината. Смесваме всички съставки с  доматеното пюре и маслото. Посоляваме и подправяме с черен пипер.
4. За маслото със сардела измиваме, отцеждаме и нарязваме на ситно рибата. Разбиваме маслото и сарделата на крем и подправяме с червен пипер и лимонов сок.

Подготовка - 30 минути
Отпускане - 45 минути

Хранителна стойност за порция: 1030kcal/4292kJ  10г белтъчини  106г мазнини  1г въглехидрати

Няма коментари:

Публикуване на коментар