четвъртък, 17 май 2012 г.

Хапки тортиля с плънка

ЗА 4 ПОРЦИИ
200 г бяло брашно, 1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бакпулвер, 3 с.л олио
100 мл студена вода
2 средно големи зелени чушки
250 г гадуа или едам
300 г варено пилешко месо
И ОЩЕ
брашно за дъската за месене
олио за скарата

1.Смесваме брашното, солта и бакпулвера. Добавяме 1 с.л. олио и вода и разбъркваме всичко с вилица. Върху набрашнена повърхност месим тестото, докато стане гладко, меко и не се лепи. Покриваме и оставяме да се отпусне.
2. Измиваме, изчистваме и разрязваме на четири чушките. Четвъртинките разрязваме още на две по дължина и като разбъркваме често пържим в 2 с.л. олио, докато леко покафенеят.
3. Наръсваме с брашно дъската за месене. Разделяме тестото на четири, разплескваме всяко парче и разточваме кръг с диаметър около 20 см. Намокряме кухненска кърпа със студена вода и я изтискваме добре. Разстиламе я върху чиния и я слагаме в предварително загрята на най-ниската степен фурна. Загряваме голям тиган, слагаме в него тортилята и пържим без мазнина по 2 минути от всяка страна. След това загъваме в кухненската кърпа и държим на топло във фурната.
4. Нарязваме чушките на тънки ивици. Настъргваме на едро сиренето, а месото нарязваме на кубчета.Изваждаме тортилите от фурната. Загряваме скарата до най-високата степен. Наръсваме 2 от тортилите с половината сирене, разпределяме отгоре чушките и месото, наръсваме с останалото сирене и покриваме с останалите 2 тортили.
5. Напълнените тортили слагаме върху намазнена с олио скара и печем около 2 минути. Внимателно обръщаме с лопатка за печене и печем още 1 минута докато сиренето вътре се разтопи. С остър нож нарязваме на 6 парчета.

Приготвяне - 1 час 30 минути

Хранителна стойност за порция: 560 kcal/2370 kJ  39 г белтъчини  24 г мазнини  42 г въглехидрати

Няма коментари:

Публикуване на коментар