ЗА 4 ПОРЦИИ
500 г картофи от неразваряващ се сорт
150 мл заквасена сметана
50 мл готварска сметана
1 връзка див чесън
сол, млян бял пипер
8 тънки парчета пушена сьомга
1/2 китка магданоз
1 яйце
олио и масло за пърженето
1. Измиваме картофите и ги варим около 5 минути до полуомекване. Изплакваме със студена вода, обелваме и оставяме да изстинат.
2. Смесваме заквасената и готварската сметана. Измиваме, подсушаваме и нарязваме на тънки кръгчета дивия чесън. Добавяме към сметановия крем, посоляваме и подправяме с черен пипер.
3. Върху всяка чиния слагаме по два тънки резена сьомга и намазваме с по 1 к.л. сметанов крем. Останалия крем поднасяме в отделен съд.
4.Настъргваме на ситно ренде картофите. Измиваме подсушаваме и нарязваме на ситно магданоза, смесваме с яйцето, 1 к.л. сол и черен пипер и добавяме към картофите.
В голям тиган нагряваме олиото и маслото. С цъжица загребваме от картофената смес, слагаме в тиган и разтиламе като мекица. Пържим по 5 минути от двете страни.
6. Горещите рьощи слагаме до сьомгата и предлагаме с останалия крем.
Подготовка - 30 минути
Пържене - 30 минути
Хранителна стойност за порция - 440 kcal/1850kJ 22 г белтъчини 26 г мазнини 26 г въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар