ЗА 8 ПОРЦИИ
200 г сметаново кремсирене
100г меко козе сирене
1/2 връзка магданоз
2 стръка зелен лук
3 с.л. мангово чатни (от азиатски магазин)
1 с.л. дижонска горчица
млян черен пипер
кайенски пипер
4 с.л. прясно мляко
И ОЩЕ
2 стръка стъбла от целина
солени бисквити
1 франзела
1. С миксер или пасатор разбиваме двата вида сирене, докато сместта стане кремообразна.
2. Измиваме магданоза и го нарязваме на много ситно.
Изчистваме зеления лук, измиваме го и го нарязваме на тънки кръгчета. Добавяме към разбитото сирене магданоза, лука, чатнито, горчицата, мления черен и кайенски пипер и млякото и разбъркваме.
3. Измиваме стъблата от целината и ги нарязваме на парчета с дължина 8-10 см. Разрязваме франзелата на две по дължина, после нарязваме на парчета и запичаме.
4. Прехвърляме кремсиренето в съд, слагаме го върху поднос или в средата на голямо плато, нареждаме около него парчетата целина, препечен хляб и бисквитки. Поднасяме
ВАРИАНТ
Към кремсиренето добавяме нарязани на малки кубчета червена или зелена чушка. Така кремът е по-витаминозен, има по-свеж вкус и по-интересен вид.
ПРИГОТВЯНЕ
10 минути
Хранителна стойност за порция: 235kcal/980kJ 9г белтъчини 9г мазнини 27г въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар