ЗА 4 ПОРЦИИ
КЮФТЕТАТА
4 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
50г. настъргано сирене
1 с.л. галета
250г говежда кайма
1 яйце
сол, млян черен пипер
кайенски пипер, 3 с.л. олио
САЛАТА
1 салата, 1 червена чушка
1 морков
1 връзка див лук
ЗАЛИВКА
2 с.л. балсамов оцет
4 с.л. зехтин
1. Изчистваме зеления лук и го нарязваме на ситно с перата. Изчистваме и надробяваме чесъна.
2. В дълбок съд смесваме сиренето, галетата, каймата, яйцето, лука и чесъна. Посоляваме, подправяме с черен и канейски пипер и оформяме топчетата.
3. Нагряваме олиото и изпържваме кюфтетата за 8 минути от всички страни, докато станат златисти. Изваждаме върху кухненска хартия и ги оставяме леко да изстинат.
4. През това време изчистваме салатата, измиваме я и я отцеждаме. Разрязваме чушката на две, изчистваме я от семенника, измиваме я и я нарязваме на кубчета. Обелваме моркова и го нарязваме на кръгчета. Измиваме дивия лук и го нарязваме на ситно.
5. За заливката първо смесваме добре оцета с черния пипер и солта, после на капки добавяме зехтина. Разбъркваме със зеленчуците, разпределяме ги по чиниите, а отгоре нареждаме топлите кюфтета.
Приготвяне 50 минути
Хранителна стойност за порция: 380kcal/1600kJ 23г белтъчини 29г мазнини 8г въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар